Na našem spletnem mestu je mogoče s piškotki kadarkoli upravljati na naslednji povezavi: Pregled nastavitev/

 

1. Splošno o piškotkih

 

 • Kaj so piškotki

 

Poleg osebnih podatkov, ki nam jih posredujete tekom poslovne oziroma drugačne interakciji s podjetjem, to spletno mesto uporablja tudi “piškotke”, majhne besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik.

 

Gre za tehnologijo, ki jo lahko uporabimo za zbiranje določenih uporabniških nastavitev in tehničnih informacij, s katerimi je mogoče prepoznati določene karakteristike obiskovalca. Te informacije kažejo, kdaj in kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto in omogočajo podjetju Avtodoktor d.o.o., da ta svoje spletno mesto nenehno izboljšuje preko zbiranja analitičnih podatkov, ter ustreznim obiskovalcem oglašuje svoje produkte in storitve tudi drugod po spletu, kar podjetje dosega izključno ob pridobljenem soglasju posameznega obiskovalca za namestitev neobveznih piškotkov, ki jih podjetju nudijo njegovi oglaševalski partnerji.

 

Soglašanje in uporaba piškotkov, pa vam kot obiskovalcu ponuja tudi določene prednosti, kot na primer shranjevanje vaših nastavitev, izpolnjevanje različnih obrazcev z vnaprej pripravljenimi vnosi, boljšo prilagojenost spletnega mesta vaši napravi oziroma vašim potrebam, ipd.

 

Uporaba piškotkov je pogosta in običajna praksa številnih sodobnih spletnih mest. Piškotke uporabljamo samo za branje informacij na vašem trdem disku, ki jih je tam shranil piškotek v povezavi z našim spletnim mestom, pri čemer je natančnega seznama piškotkov in njihovega delovanja naveden v nadaljevanju.

 

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

 

Pojavno okno vas prav tako opozori na to, da je nalaganje naših piškotkov, ki niso obvezni z vidika normalnega delovanja spletnega mesta (npr. shranjevanje nastavitev, prilagoditev prikaznih dimenzij napravi, ipd.):

 

 • pogojeno z obiskovalčevim izrecnim soglasjem (klik na gumb »naloži neobvezne piškotke« ob prvem obisku spletnega mesta) ter,

 

 • pod popolnim nadzorom obiskovalca, saj lahko obiskovalec v brskalniku, ki ga uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči,

 

 • naložene piškotke pa kadarkoli odstrani, skladno z navodili, ki so navedena v nadaljevanju.

 

Če so vaše nastavatitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto www.avtodoktor.si takšne, da sprejemajo piškotke, to lahko pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate.

 

V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnem mestu oziroma jih želite odstaniti, lahko postopek za to preberete spodaj.

 

Odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

 

3. Seznam piškotkov spletnega mesta avtodoktor.si

 

 • OBVEZNI PIŠKOTKI

 

OZNAKA PIŠKOTKA PONUDNIK ČAS TRAJANJA OPIS
Rc:c Google Čas trajanja seje. Ta piškotek razpozna dejanske obiskovalce od umetnih (bot-ov).
Wc_cart_hash# Avtodoktor d.o.o. Trajni piškotek. Potreben za prikaz strani.
Wc_fragments_# Avtodoktor d.o.o. Trajni piškotek. Potreben za prikaz strani.

 

 • ANALITIČNI PIŠKOTKI
OZNAKA PIŠKOTKA PONUDNIK ČAS TRAJANJA OPIS
_ga Google Analytics

(https://analytics.google.com/)

2 leti. Nastavi unikaten ID uporabniku, ki je potreben za pridobivanje nadaljnjih statističnih podatkov o uporabi spletnega mesta s strani uporabnika.
_gat Google Analytics

(https://analytics.google.com/)

1 dan. Storitev Google Analytics ga uporablja za preverjanje uporabe API-ja (vmesnika za programiranje aplikacij).
_gid Google Analytics

(https://analytics.google.com/)

1 dan. Nastavi unikaten ID uporabniku, ki je potreben za pridobivanje nadaljnjih statističnih podatkov o uporabi spletnega mesta s strani uporabnika.
e.gif   Čas trajanja seje. Uporablja se za razlikovanje različnih uporabnikov, ki spletno mesto obiščejo preko enakega IP naslova.
nQ_visitId Albacross (https://albacross.com/) 1 leto. Nastavi unikaten ID za vsako sejo. To omogoča pridobivanje statističnih podatkov o uporabi spletnega mesta s strani uporabnika.

 

 • OGLAŠEVALSKI PIŠKOTKI
OZNAKA PIŠKOTKA PONUDNIK ČAS TRAJANJA OPIS
__ar_v4

IDE

Google DoubleClick

(https://doubleclick-advertisers.googleblog.com/)

1 leto. Optimiziran prikaz oglasov na podlagi gibanja uporabnika po spletnem mestu.
ads/ga-audiences Google AdWords

(https://ads.google.com)

Čas trajanja seje. Storitev Google AdWords ga uporablja za ponovno targetiranje posameznikov, ki bi lahko kupili določen izdelek, glede na njihovo obnašanje na različnih spletnih straneh.
_gcl_au Google AdSense (https://www.google.com/adsense/) 3 meseci Google AdSense ga uporablja za namene eksperimentiranja, pri čemer se ugotavlja učinkovitost njihovih oglasov na več spletnih mestih.
c Google TagManager

(https://tagmanager.google.com)

Sinhronizira ID-je uporabnikov in izmenjavo podatkov med različnimi ponudniki oglaševanja
APID

 

APID

 

APIDTS

Google TagManager

(https://tagmanager.google.com)

1 leto.

 

204 dni.

 

1 dan.

Vsebuje informacije o tem, kako uporabnik uporablja spletno mesto in katee oglase je morda že videl pred obiskom te spletne strani.
B Google TagManager

(https://tagmanager.google.com)

1 leto. Zbira anonimne podatke glede uporabnikovih obiskov spletnih mest (število obiskov, povprečni čas na strani in katere strani so bile naložene). Podatki se uporabljajo za kategorizacijo uporabnikovih interesov ter za izdelovanje profilov.

 

 • PIŠKOTKI DRŽBENIH OMREŽIJ
OZNAKA PIŠKOTKA PONUDNIK ČAS TRAJANJA OPIS
_fbp

 

fr

Facebook

(https://www.facebook.com/business/)

 

 

3 meseci. Facebook ga uporablja za omogočanje različnih oglaševalskih produktov, kot na primer licitacije oglaševalskega prostora.
tr Facebook

(https://www.facebook.com/business/)

Čas trajanja seje. Facebook ga uporablja za omogočanje različnih oglaševalskih produktov, kot na primer licitacije oglaševalskega prostora.

 

4. Opisi posameznih storitev naših oglaševalskih partnerjev

 

Raba storitve Google Analytics na našem spletnem mestu

Google Analytics je storitev za beleženje spletne analitike, ki jo ponuja družba Google Incorporated, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (v nadaljevanju: “Google”). Omenjena storitev na našem spletnem mestu zbira in shranjuje podatke za namene ustvarjanja profilov uporabe, ki so psevdonimizirani. Ti profili uporabe se uporabljajo za analizo vedenja obiskovalcev in se lahko uporabljajo pri prilagajanju naših storitev oziroma ponudbe. Informacije za te namene pridobiva naš oglaševalski partner, družba Google, ki je hkrati tudi ponudnica zadevnih piškotkov, pri čemer gre za informacije o času, lokaciji in pogostosti obiska našega spletnega mesta in skrajšani IP naslov obiskovalca. Navedene informacije se samodejno pošiljajo družbi Google v Združene države, kjer jih Google prav tako shranjuje, skladno s svojo politiko varstva osebnih podatkov, do katere lahko dostopate na tej povezavi: https://policies.google.com/technologies/ads?hl=en-US

V nadpisanem primeru družba Google skrajša IP-naslove vseh obiskovalca, ki naše spletno mesto obiskujejo iz držav članic Evropske unije oziroma Evropskega gospodarskega prostora, pri čemer gre za ukrep, ki obiskovalce anonimizira. Družba Google lahko te podatke posreduje tretjim osebam, če to zahteva zakon ali če tretja oseba te podatke obdelujejo v imenu družbe Google. V svoji politiki varstva osebnih podatkov družba Google prav tako trdi, da obiskovalčevih IP-naslovov ne povezuje z drugimi podatki, ki jih družba Google pridobila drugod. Namestitev zadevnih piškotkov je mogoče onemogočiti tako, da pri pozivu za oddajo soglasja k analitičnim in drugim neobveznim piškotkom, izberete opcijo, da z namestitvijo ne soglašate. V tem primeru spletno mesto morda ne bo v celoti funkcionalno za namene vaše uporabe. Psevdonimizirani uporabniški profili ne bodo združeni z osebnimi podatki o posamezniku, glede katerega se je psevdonimizacija izvedla, brez njegovega izrecnega soglasja. Poleg metod, opisanih na tej strani, imate tudi pravico in možnost, da kadar koli izklopite zbiranje in shranjevanje podatkov za namene spletne analitike, tako da namestite dodatek za brskalnik Chrome, ki onemogoča storitev Google Analytics: https://support.google.com/analytics/answer/181881?hl=en

Za več informacij o pogojih uporabe in obdelave osebnih potatkov v povezavi s storitvijo Googla Analytics, obiščite: http://www.google.com/analytics/terms/ ali https://policies.google.com/?hl=sl

Raba storitve Google Analytics za ponovno trženje (ang. “Remarketing”)

Koda za sledenje (ang. “Tracking Code”), ki jo uporablja storitev Google Analytics in je implementirana na našem spletnem mestu, je povezana z drugo storitvijo družbe Google – “Remarketing for Google Display Advertising”, ki analizira vedenje uporabnikov v prikaznem omrežju družbe Google (ang. “Google Display Network”). S pomočjo te storitve različni piškotki (npr. Google AdWords piškotek) dokumentirajo vaše pretekle obiske drugih spletnih mest, katerih ponudniki so se prav tako pridružili prikaznem omrežju družbe Google. Naši oglasi, ki jih prikazujemo s pomočjo storitve Google AdWords, uporabljajo navedene analitike tako, da jih povezujejo z iskalnimi poizvedbami na drugih spletnih mestih Googlovega omrežja, kar pomeni, da je naše oglase mogoče bolje usmeriti, optimizirati in prikazovati. Z analizo piškotkov drugih ponudnikov (npr. Google AdWords piškotkov) lahko naše spletne oglaševalske akcije bolje prilagodimo našim obiskovalcem in njihovim interesom. Zlasti bo družba Google te podatke uporabljala za zagotavljanje funkcij prikaznega oglaševanja, med katere denimo sodi ponovno trženje (ang. “Remarketing”), ustvarjanje poročil o beleženju prikazanih oglasov (ang. “Google Display Network Impressions Reports”), oziroma ustvarjanju demografskih in interesnih poročil storitve Google Analytics. Družba Google lahko te podatke posreduje tretjim osebam, če to zahteva zakon ali če tretje osebe te podatke obdelujejo v imenu družbe Google.

To spletno mesto uporablja naslednje funkcionalnosti storitve Google AdWords:

 • ponovno oglaševanje (ang. “Remarketing”)
 • kategorizacija interesov in kategorizacija po demografskih značilnostih (npr. starost, spol)
 • podobna občinstva (ang. “similar audiences”)
 • druge vrste oglaševanj na podlagi interesov

Te funkcije storitve Google Adwords uporabljamo za preusmeritev obiskovalcev na naše spletno mesto z drugih spletnih mest, oziroma za preusmeritev internetnih uporabnikov s posebnimi profili interesov, glede na njihovo uporabo interneta. Z uporabo navedenih piškotkov ne zbiramo seznamov za ponovno trženje, ki bi omogočali identifikacijo posameznega obiskovalca.

Če navedene obdelave prek zadevnega piškotka ne želite, ga lahko onemogočite, kot je to opisano na tej strani, oziroma prenesete vtičnik za brskalnik Chrome, ki je na voljo na naslovu http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=sl.

Za več informacij o pogojih uporabe in obdelavi osebnih podatkov obiščite:

https://support.google.com/analytics/answer/3450482?hl=sl&ref_topic=3413645&rd=1 ali http://www.google.com/intl/sl/policies/privacy.

Merjenje konverzij (ang. “Conversion”) s storitvijo Facebook Pixel

Na našem spletnem mestu uporabljamo piškotek “visitor action pixel” družbe Facebook Inc. 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA (v nadaljevanju: “Facebook”), ki ga naložimo na vašo napravo na podlagi vašega soglasja. Na ta način lahko sledimo vedenju obiskovalcev, potem ko so s klikom na Facebook oglas preusmerjeni na naše spletno mesto. To nam omogoča izdelavo ocene učinkovitosti oglaševanja na Facebooku, statističnih in tržnih raziskav, ter lahko pomaga pri optimizaciji prihodnjih oglaševalskih akcij. Zbrani podatki so za nas anonimni in nam kot takšni ne nudijo nobenih vpogledov v dejansko identiteto obiskovalcev. Vendar pa podatke shranjuje in obdeluje družba Facebook, na način, ki je natančneje opredeljen na spodnji povezavi: https://www.facebook.com/policies/cookies/.

Glede navedenega je potrebno izpostaviti, da je na strani družbe Facebook možna povezava prejetih podatkov z zadevnim uporabniškim profilom obiskovalca, pri čemer družba Facebook lahko podatke uporablja tudi za svoje oglaševalske namene.  S pristajanjem na zadevni piškotek lahko družbi Facebook in njenim povezanim družbam omogočite prikazovanje oglasov na Facebooku in drugod na spletu. Posledično lahko soglašate s tem, da se zadevni piškotek za nadpisane namene shrani na vašem računalniku. Soglasje za uporabo piškotka “visitor action pixel” družbe Facebook, lahko podajo le obiskovalci našega spletnega mesta, ki so starejši od 13 let.

Mlajše obiskovalce vljudno naprošamo, da za dovoljenje vprašajo svoje skrbnike. Če ne želite, da vaše odzive na naše ponudbe oziroma oglase beležimo preko Facebooka, lahko to preprečite tako, da ne soglašate z namestitvijo zadevnega piškotka, oziroma da piškotek odstranite, kot je navedeno na tej strani. Za več informacij glejte nasvete in politiko piškotkov družbe Facebook: https://www.facebook.com/policies/cookies/

 

5. Kako upravljati s piškotki?

 
S piškotki lahko upravljate na povezavi Pregled nastavitev/

 

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.

 

Za informacije o nastavitvah za piškotke

 

Izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:


Mozilla Firefox

Google Chrome

Internet Explorer 11

Internet Explorer 10

Internet Explorer 9

Internet Explorer 7 in 8

Safari

Opera

 

 

 

 

Imate vprašanje, potrebujete našo pomoč ali nasvet >Kontakt

Piškotke uporabljamo za najboljšo spletno izkušnjo. S soglasjem sprejemate uporabo piškotkov v skladu z našo politiko piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, lahko v vašem brskalniku shranjuje ali pridobi podatke, večinoma v obliki piškotkov.

Zavrni vse
Sprejmi vse